Home » děti » Tvořivá dílna: domácí žvýkačky

Tvořivá dílna: domácí žvýkačky

21.1.2017

Děti milují žvýkačky! A milují je natolik, že by je mohly žvýkat klidně celý den – nebo alespoň do chvíle, dokud jim gumová hmota v ústech bude chutnat. Pokud máte děti, pak určitě znáte situace, kdy se ratolest s nadšením vrhá po každém automatu se žvýkačkami a s psími kukadly vás prosí, abyste jí oblíbenou sladkou pochutinu koupili.

Proč ale utrácet peníze při každé návštěvě obchodu, když si žvýkačky můžete vyrobit doma? Nemusíte se ničeho bát – výroba domácích žvýkaček je snadná a nezabere mnoho času. Další výhodou domácích žvýkaček je fakt, že přesně víte, z čeho se skládají. Tak hurá do toho!

Co budete potřebovat pro výrobu domácích žvýkaček

Před samotnou výrobou bude s největší pravděpodobností nutná návštěva obchodu – jen málokdo má běžně potřebné suroviny doma po ruce. Do výroby můžete zapojit i děti, díky čemuž to bude rázem větší zábava. A co je tedy potřeba?

  • 57 g kukuřičného sirupu
  • 57 g gumové hmoty
  • 1 hrníček moučkového cukru
  • 2-10 lžiček barevného želé v prášku

Postup výroby domácích žvýkaček

Připravte si hrníček, který postavte do misky s teplou vodou (vodní lázeň)a do hrníčku nalijte kukuřičný sirup. Do mističky vložte gumovou hmotu a zalijte jí zahřátý sirup. Promíchejte a až se vám obě suroviny spojí, vysypte hmotu do moučkového cukru, který si předtím vysypte na vál nebo na pracovní desku. Následně zapracujte moučkový cukr do hmoty, nejlépe rukama, jako když hnětete klasické těsto. Zpracování může chvilku trvat, ale vyčkejte a zpracovávejte až do chvíle, dokud vám nevznikne kompaktní hmota. Do vzniklé hmoty přidejte barevné želé v prášku a opět zapracujte. Želé přidávejte v takovém množství, v jaké barvě požadujete výslednou hmotu – čím více želé, tím bude barva výraznější. Jakmile budete s barvou spokojeni, vyválejte z hmoty placku o výšce cca 1 cm. Tu následně nařežte na požadované tvary. Po nakrájení nechte pár minut odpočinout a máte hotovo – dobrou chuť!

 

Spread the love

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *